2022 a Fedrigoni Csoport számára a nyereséges és felelősségteljes növekedés újabb éve volt, amely megerősítette pozíciónkat a világ első számú gyártó vállalataként a luxuscsomagolásokhoz és borcímkékhez használt speciális papírok terén.

A luxuscsomagolásokhoz és egyéb kreatív megoldásokhoz használt speciális papírok árbevétele 904 millió euróra nőtt (+43%), és felgyorsítottuk termékinnovációs folyamatunkat, hogy egyre markánsabb prémium kínálatot hozzunk létre, miközben támogattuk ügyfeleinket az ökológiai átállás kezelésében műanyagról papírra áttérő alkalmazások (plastic-to-paper), valamint a hulladékok nyersanyagként való újrafelhasználására irányuló megoldások révén új értékláncokban. 2022-ben Guarro Casas és Zuber Rieder csatlakozott a Fedrigoni Special Papershez, és megállapodást kötöttünk az amerikai Mohawkkal, hogy bővítsük jelenlétünket az Egyesült Államokban.

2023 első hónapjaiban a piaci változékonyság ellenére szilárd üzleti tervünk és a termelésnek a kereslethez való rugalmas igazítása lehetővé tette számunkra, hogy korlátozzuk a hatásokat és folytassuk növekedési pályánkat. Az Éves jelentés 2022. bemutatja 2022-es ESG-teljesítményünket és pénzügyi eredményeinket is megismerheti.